Arapsaçı ,Kuzukulağı, Şevketi Bostan, Radika, Cibez Ve Turp Otu

ARAPSAÇI
Halk arasında midevi, gaz giderici ve süt artırıcı olarak kullanılır. Geleneksel olarak, bronşit, kabızlık, diyabet, gastrit, mide sancısı, iştahsızlık, solunum ve idrar yolu enfeksiyonlarında kullanılabilir. Besin değerini ve lezzetini artırmak için, kuzu eti veya kuru fasulye ile pişirilerek tüketilebilir.

KUZU KULAĞI
Ekşi, lezzetli, vitamin ve mineraller açısından çok zengin bir bitkidir. Kökleri kaynatılarak tüketildiğinde; idrar söktürücü, safra söktürücü ve ateş düşürücü olarak kullanılır. Kansere karşı etkili bileşikleri içeriğinde barındırır. Çiğ olarak salatalarınızda hem lezzet hem de fayda sağlamak için kullanabilirsiniz.

ŞEVKETİ BOSTAN
Gövdesi beyaz etli, kanatlı ve dikensi bir yapıya sahiptir. Vitamin ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları çalıştırır, idrar söktürücüdür.

RADİKA
Besleyici değeri yüksek bir ot olan radika vücuda güç ve zindelik verir. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. İdrar söktürücü özelliği bulunur. Böbrek ve safra taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Yapraklarını 5 dakika kadar kaynamış suyun içerisinde bekletip hafif zeytinyağı ve limon ile soğuk salatasını tüketebilirsiniz.

CİBEZ
Tadı tatlımsı, hafif baharatlı bir bitkidir. İştah açar, bağırsakları çalıştırır, sindirimi kolaylaştırır. Zayıflama diyetlerinde uzun süre tokluk hissi vermesi, vitamin, mineral desteği ve idrar söktürücü özelliğinden dolayı tercih edilir. Kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Yapraklarını 5 dakika kadar kaynamış suyun içerisinde bekletip hafif zeytinyağı, limon ve sarımsak ile soğuk salatasını tüketebilirsiniz.

TURP OTU
Turpun yapraklarından elde edilen, haşlanıp salata olarak yenildiği gibi kavrulup üzerine yumurta kırılırak da yemeği yapılabilen bir bitkidir. Oldukça yararlı olan turp otu içerdiği uçucu yağlardan dolayı canlandırıcı, sinirleri teskin edici, Ağrı dindirici özelliklere sahiptir.